Fortsatt stor turbulens på fraktmarknaden

Hej kära kunder,

Det är fortsatt stora problem med tillgång på containers och plats på båtar i Asien och då främst Kina.

Det råder stor obalans mellan tillgång och efterfrågar vilket betyder att det är väldigt fullbokat just nu.
Det är otroligt svårt att få plats från rederierna och i dagsläget accepterar man knappt mer bokningar i Maj utan det är Juni avgångar som gäller nu.

Vi råder er att ha extremt god framförhållning vid bokningar så Ni ger oss bästa förutsättningar att få hem Ert gods, boka gärna 1 månad i förväg för det underlättar att få plats hos rederierna.

Många tror att det kommer hålla i sig fram till efter CNY 2022 men räkna med att det förmodligen kommer vara tufft under hela 2021 i alla fall.

Det är otroligt svårt att spekulera i detta så kontakta oss gärna om Ni har frågor eller vill diskutera olika upplägg.

Som Ni vet flyger vi hem mycket gods som det är bråttom med just nu. Vi har även tåglösningar som varit otroligt populära under senaste året. Det är utmanade även här med plats och vissa förseningar men en standard transit tid är ca 24 dagar från Shanghai till Göteborg så det går fortfarande snabbare än båt. Tyvärr är den information vi får av rederierna väldigt knapphändig och framför allt väldigt sen när det kommer till förseningar, ny ETA och inställda avgångar.

Vi gör allt vi kan för att hjälpa Er och följer hela tiden upp mot rederierna, flygbolag och tåg operatörer för att vara så proaktiva som möjligt.

 

Related Posts