Tillsammans tar vi ett steg i rätt riktning

Vi på Key Logistics strävar alltid efter att bli bättre på det vi gör och det ser vi som en av våra främsta styrkor. Vi befinner oss nu i början på vår hållbarhetsresa och tar ett steg framåt för att vara en del av lösningen. Vi klimatkompenserar för alla bokningar som placeras hos oss, oavsett om transporten sker via båt, tåg eller flyg. Vi vill ta ett krafttag med våra engagerade kunder och har som mål att tillsammans kompensera för 100% av transporternas utsläpp.

Hur påverkas utsläppen beroende på transportmedel?

Båt

Tåg

Flyg

20 000

Kilometer

På 25 år kompenserar 10 träd utsläppen från 1000 kg som fraktas via båt.

11 000

Kilometer

På 25 år kompenserar 37 träd utsläppen från 1000 kg som fraktas via tåg.

8 200

Kilometer

På 25 år kompenserar 430 träd utsläppen från 1000 kg som fraktas via flyg.

Nu börjar vår hållbarhetsresa

Vetenskapen talar sitt tydliga språk och business as usual är inte längre hållbart. Vår bransch står inför stora utmaningar och det kommer att krävas ett gediget engagemang från alla aktörer, stora som små, för att vi ska nå hela vägen i mål. De globala utsläppen av koldioxid har ökat med nästan 50% sedan 1990 och det är viktigt att kurvan når sin peak och att vi vänder utvecklingen. Vi på Key Logistics tror på att arbeta långsiktigt, både när det kommer till relationer med våra kunder och arbetet med hållbarhet. Vi arbetar därför aktivt med att förbättra vår verksamhet för att den ska bli så hållbar som möjligt. Genom vårt breda kontaktnät har vi möjlighet att erbjuda våra kunder smarta och hållbara lösningar som är skräddarsydda efter deras behov. Vårt mål är att göra bra affärer samtidigt som vi gör gott för samhälle och miljö. Vi befinner oss i början av vår hållbarhetsresa men motiveras av möjligheten att hela tiden kunna bli bättre. Därför gör vi vad vi kan för att vara en del av lösningen och ta ett steg i rätt riktning.

Lika viktigt som det är att arbeta långsiktigt är det att göra insatser som påverkar klimatet redan idag. Vi investerar därför i trädplanteringsprojekt som reducerar koldioxidhalten i atmosfären. Och vi har som målsättning att kompensera för 100% av våra transporter tillsammans med våra kunder. Det löser inte problemet på lång sikt, men är ett steg i rätt riktning. En vanlig missuppfattning om klimatkompensation är att det är ett sätt för företag att skriva sig fria från ansvar för att sedan fortsätta göra affärer på samma sätt som de alltid har gjort. Så är inte fallet för Key Logistics, vi ser det som ett sätt för oss att minska den negativa miljöpåverkan från delar av processen som vi inte kan påverka.

Är ni redo för att ta nästa steg tillsammans med oss?

Hör av dig till oss så berättar vi mer om vårt hållbarhetsarbete och hur vi tillsammans kan bidra till ett bättre klimat!

Christian Blomster
General Manager
Mobil: + 46 720 11 61 34
Telefon: +46 31 704 14 21
christian.blomster@keylogistics.se

Niclas Hellström
Sales Executive
Mobil: + 46 708 63 14 86
Telefon: +46 31 704 14 36
niclas.hellstrom@keylogistics.se